Η Βουλγαρία στέλνει πεζοναύτες στο Αφγανιστάν


Ιανουάριος 8, 2014.

«Η Βουλγαρία στέλνει τους πρώτους πεζοναύτες της σε μια αποστολή στο Αφγανιστάν. Η τελετή χαιρετισμού των ανδρών του πολεμικού ναυτικού, έγινε ‘σιωπηλά’ στη βάση στη Βάρνα και  Βούλγαροι πεζοναύτες  πήγαν στην Καμπούλ, όπου θα φρουρούν τις εθνικές μας αποστολές», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται  ναυτικές δυνάμεις οι οποίες είναι εκπαιδευμένες σε πτώση από αλεξίπτωτο.

Πρόκειται για δέκα πεζοναύτες, μέρος της  26ης βουλγαρικής αποστολής,  που εστάλησαν  χθες, από το Γιάμπολ,  με απόφαση  του υπουργού  Άμυνας, Άγγελο Ναϊντένοφ .

Κατά τα τελευταία 12 χρόνια, σχεδόν, 10.000 Βούλγαροι στρατιώτες έχουν διακινδυνεύσει τη ζωή τους συμμετέχοντας στους κινδύνους των αποστολών των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το Βούλγαρο υπουργό Άμυνας, πρόκειται για την τελευταία,  του είδους αυτού, αποστολή και όπως δήλωσε, η Βουλγαρία μελλοντικά θα συμμετάσχει στην αναδιοργάνωση και την εκπαίδευση των εθνικών αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Η 26η αποστολή πήγε για να εξυπηρετήσει την κατάσταση στο Αφγανιστάν σε μια εποχή όπου θα στη χώρα θα γίνουν εκλογές, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr