«Σκόπια και Σερβία προχωρούν σε κοινές πρεσβείες»


Ιανουάριος 7, 2014.

Η αλβανική εφημερίδα ‘Σέκουλι’ αναφέρεται και αυτή στην πρόταση της Σερβίας για κοινές πρεσβείες με χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

«Τα Σκόπια έχουν εμβαθύνει περαιτέρω τη συνεργασία με τη Σερβία. Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών είναι πολύ κοντά στην υπογραφή της συμφωνίας που θα επιτρέψει τις δύο χώρες να έχουν κοινή διπλωματική εκπροσώπηση», σημειώνει το δημοσίευμα.

Θα προσθέσει:

« Ο Νίκολα Γκρούεφσκι, πρωθυπουργός των Σκοπίων, δήλωσε ότι η ιδέα δεν προέρχεται από τη Σερβία, αλλά είναι κοινή απόφαση. Συνομιλίες για το θέμα αυτό γίνονται εδώ και πολύ καιρό με τον υπουργό εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι. Ωστόσο, ο Γκρούεφκσι ισχυρίζεται ότι η ιδέα για κοινές διπλωματικές αποστολές γίνεται για τη μείωση του κόστους και όχι για μια κοινή εξωτερική πολιτική».

«Μάλιστα, ίδιος θα προσθέσει ότι την ιδέα της έναρξης κοινών διπλωματικών αποστολών, την έχει συζητήσει με την Κροατία, το Μαυροβούνι, τη Σλοβενία και την Τουρκία. Αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συμφωνίας με άλλες γειτονικές χώρες. Απέκλεισε τη Βουλγαρία, το Κόσοβο και την Αλβανία», σημειώνει η ‘Σέκουλι’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr