Σκόπια: ‘Τσαρλατάνοι και τυχοδιώκτες υπάρχουν παντού στον κόσμο’




“Ο Ίβανοφ αποκάλυψε θεαματικά στον κόσμο ότι οι Σκοπιανοί και οι Ρώσοι είναι σλαβόφωνοι”

Άρθρο: Ώρα να μιλήσουμε μετά την ιστορία του «Λομονοσόβ»

Φεβρουάριος 12, 2014.

Γράφει ο Έρολ Ριζάοφ- Utrinski-Skopje


“Ο Ίβανοφ αποκάλυψε θεαματικά στον κόσμο ότι οι Σκοπιανοί και οι Ρώσοι είναι σλαβόφωνοι”




Ο πρόεδρος, Γκεόργκι Ίβανοφ, έκανε ένα μάθημα ιστορίας σε ένα από τα μεγαλύτερα και τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου, το «Λομονοσόβ» στη Μόσχα.

Ο καθηγητής Γκεόργκι Ίβανοφ, επιβεβαίωσε προς τους Ρώσους συναδέλφους του και τους φοιτητές ότι οι πρόγονοί τους είχαν την ίδια γλώσσα με τους προγόνους των Σλάβων των Σκοπίων. Οι Ρώσοι, είπε, ομιλούν την ίδια γλώσσα με τους αρχαίους Μακεδόνες- τη σλαβική γλώσσα.

Όταν διάβασα τι είχε πει ο πρόεδρος μας, που εξελέγη επίτιμος καθηγητής στο περίφημο πανεπιστήμιο της Μόσχας,  η οποία αναμφίβολα είναι μία μεγάλη τιμή και αναγνώριση, εννόησα ότι  η παρουσία του Ίβανοφ με τον Πούτιν στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν ήταν τόσο σημαντικό γεγονός σε μια μικρή και ήσυχη πόλη στο Σότσι, όσο η ιστορική αλήθεια που είπε ο πρόεδρος των Σκοπίων στο Πανεπιστήμιο του Λομονοσόβ.

Αν δεν χαλούσε το αεροπλάνο (που θα τον πήγαινε στο Σότσι), ο κόσμος θα έμενε φτωχότερος από την μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη του προέδρου Γκεόργκι Ίβανοφ, ότι μετά από τόσους αιώνες αναζήτησης,  η Ρωσία δεν ήξερε που βρίσκονταν οι ρίζες της γλώσσας της. Ούτε ακόμη η ταυτότητά τους και μαζί με αυτούς πολλές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, δηλαδή όλων των σλαβικών λαών (!!!)

Ναι, υπάρχει μια μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη... Είναι γνωστό εδώ και καιρό στον κόσμο της επιστήμης ότι η γλώσσα της Ρωσίας και των Σλάβων των  Σκοπίων έχουν την ίδια σλαβική ρίζα, όπως άλλωστε όλων των σλαβικών λαών.

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι επιστήμονας για να διαπιστώσει, εφ’ όσον ακούσει μια φορά να μιλούν Σλάβοι ότι πρόκειται για σλαβική γλώσσα.

Η ‘κοσμοϊστορική’ όμως ανακάλυψη έγκειται σε μία λέξη, μια φράση κλειδί : «Οι Ρώσοι ή οι Μοσχοβίτες είχαν τη ίδια γλώσσα με τους Αρχαίους Μακεδόνες»...

Ως απόδειξη του ισχυρισμού αυτού, ο καθηγητής Ίβανοφ ανέφερε το ιταλικό βιβλίο «Το Βασίλειο των Σλάβων» του Mauro Orbini, που δημοσιεύθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα, το 1601 και μεταφέρει αποσπάσματα του Ιερεμία Ρούσο, ο οποίος με τη σειρά του, τέσσερα αιώνες νωρίτερα, από ό, τι ο Orbini, στο «Χρονικά της Μοσχοβίας», από το 1227, υποστήριξε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν μία σλαβική γλώσσα.

Σήμερα, με το να ισχυρισθεί κάποιος ότι οι Σκοπιανοί και οι Ρώσοι έχουν τις ίδιες σλαβικές ρίζες και ομιλούν μια σλαβική γλώσσα, όπως οι Ουκρανοί, οι Τσέχοι, οι Σλοβάκοι, οι Πολωνοί, οι Σλοβένοι, οι Σέρβοι, οι Κροάτες, οι Μαυροβούνιοι και οι Βούλγαροι, είναι το ίδιο πράγμα με το να ισχυρισθεί ότι τα δέντρα είναι ...φυτά, τα πουλιά ...πετούν, τα ψάρια ...κολυμπούν στο νερό  και, βεβαίως, οι άνθρωποι είναι λογικά όντα,  που μερικές φορές λένε βλακείες, ανοησίες, μαλακίες [глупости].

Το μυστικό είναι στη λέξη «αρχαία», αυτή η λέξη ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία και επιλύει όλες τις αμφιβολίες σχετικά με την προέλευση της σλαβοσκοπιανής γλώσσας (στο πρωτότυπο македонскиот јазик) και όλων των σλαβικών γλωσσών.

Όταν ο Ίβανοφ ετοιμαζόταν να δώσει την ιστορική διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο Λομονοσόφ, οι πνευματικοί και οι πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ της Ρωσίας και του νοτιοσλαβικού κράτους και των Σλάβων των Σκοπίων και Ρώσων φαίνεται ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα και προβληματισμοί.

Το ζήτημα ήταν πως θα διατηρηθεί η «αλήθεια» (εισαγωγικά στο πρωτότυπο) και η εμμονή με τους αρχαίους Μακεδόνες και την προέλευσης της σλαβικής γλώσσας του νοτιοσλαβικού κράτους, βασισμένη σε αρχαίες ρίζες.

 Ενώ συγχρόνως δεν θα έβλαπτε στους οικοδεσπότες να ειπωθεί ότι η Μακεδονία θεωρείται  γη των Νοτίων Σλάβων και λίκνο του Σλαβισμού. [στα σλαβοσκοπιανά: кои Македонија ја сметаат за земја на Јужните Словени и колепка на словенството].
Και στο σημείο αυτό ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Σκοπίων (ο Γκεόργκι Ίβανοφ, δηλαδή) επικαλέστηκε τους διαφωτιστές των Σλάβων [και όχι των Μακεδόνων], Κύριλλο και Μεθόδιο και αποκάλυψε στον κόσμο ότι η αρχαία γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων ή παραποιήθηκε ή εκ προθέσεως εξαφανίστηκε και ότι δεν υπήρχε, στην ουσία,  καμία γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων.

Μετά από 2.500 χρόνια ο Ίβανοφ παραδέχθηκε ότι δεν βρέθηκε κανένα έγγραφο από τη γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων [на Иванов по цели 2.500 години не беше откриен ниту еден пишан документ од јазикот на древните Македонци].
Φυσικά, μετά από μια τέτοια παραίτηση, ο Πρόεδρος αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα η ζωντανή γλώσσα έχει ληφθεί από τους Σλάβους και ότι η «αρχαία μακεδονική είναι σλαβική, (γιατί αυτήν μιλάει)

Ο καθηγητής Ίβανοφ (πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων) σύντομα θα εκπονήσει επιστημονική μελέτη κατά πόσο οι αρχαίοι Μακεδόνες, που χαρακτηρίζονταν ως αυτόχθονος λαός, ήταν  Σλάβοι ή κάποια άρια φυλή διαφορετική από τους Σλάβους και έκλεψαν τη γλώσσα των βαρβάρων (σλάβων).

Αυτές οι θέσεις- συνεχίζει το δημοσίευμα- έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο και περιέργως γράφουν ότι η σλαβική των Σκοπίων ήταν η μητέρα όλων των γλωσσών από την οποία προέκυψαν η σλαβική και η ινδοευρωπαϊκή ομάδων γλωσσών.

Όταν διάφοροι τσαρλατάνοι – συνεχίζει το δημοσίευμα- κηρύττουν μια νέα ιστορία πρέπει να έχουν τα νώτα τους κρυμμένα. Τυχοδιώκτες υπάρχουν παντού στον κόσμο, οι οποίοι έχουν γελοιοποιηθεί και κανένας δεν τους πήρε στα σοβαρά.
Όταν οι ιστορικοί εξυπηρετούν πολιτικές υπηρεσίες για ένδοξο παρελθόν των εθνών τους, τότε είναι σαν να παράγουν σε εργαστήρια ναρκωτικά που προκαλούν τον όλεθρο στα μυαλά των πολιτών και των νέων γενεών.

Χρησιμοποιούν τη δύναμή τους,  και κάνουν καταχρήσεις στην επιστήμη και συνήθως το αποτέλεσμα είναι αιματηροί πόλεμοι και η πρόκληση απογοητεύσεων και κρίσης ταυτότητας σε τεράστια πλήθη.

Όταν οι αρχηγοί κρατών παραδίδουν μαθήματα ιστορίας με θεαματικές αποκαλύψεις και λένε ότι η Ρωσία και η αρχαία Μακεδονία ομιλούν την ίδια σλαβική γλώσσα, ήδη υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και την ιστορία.

Αυτές οι περιπτώσεις (όπως του προέδρου των Σκοπίων Γκεόρκι Ίβανοφ) δεν έχουν ελαφρυντικό. Το αδίκημα είναι ασυγχώρητο και με δραματικές επιπτώσεις στη φήμη του κράτους.


--
Ерол Ризаов- Έρολ Ριζάοφ, εφημερίδα Ούτρινσκι των Σκοπίων

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr