Ο Πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας χόρεψε το «Χορό των Σπαθιών» στη Σαουδική Αραβία


Φεβρουάριος 19, 2014.

Την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014, ο πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου, επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία.

Ο 65χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου, μετά από πρόσκληση της τοπικής βασιλικής οικογένειας των Saud, έλαβε μέρος στην εθνική παραδοσιακή χορευτική εορτή των «χορών  με τα σπαθιά».

Η εκδήλωση έγινε στην πρωτεύουσα της Αραβίας των Σαούντ , Ριάντ. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ο Βρετανός πρίγκιπας έλαβε και ο ίδιος μέρος στην παραδοσιακή ψυχαγωγική παράσταση στο χορό «Αρντά».

Ο Κάρολος φορούσε την εθνική ενδυμασία της Σαουδικής Αραβίας και με ευχαρίστηση έκανε -επιμελώς- τις χορευτικές κινήσεις του τελετουργικού της αποκάλυψης του σπαθιού.

Ο Πρίγκιπας της Βρετανίας, έφθασε στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή, θα επισκεφθεί το Κατάρ.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μέση Ανατολή.

-
Η επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου, συνδέεται αναμφισβήτητα με την συμφωνία που υπογράφηκε από τη Σαουδική Αραβία και το Ηνωμένο Βασίλειο για πώληση 72 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon, αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γράφει το εβραϊκό δημοσίευμα.


[ Σημ.: Και τον ποντιακό χορό σέρρα θα χόρευε, αν τα αγόραζε η Ελλάδα!]


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr