Αλλάζουν οι σχέσεις Ισραήλ-ΗΠΑ;


Φεβρουάριος 25, 2014.


Η δήλωση του πρώην διευθυντή της CIA, James Woolsey,  σε συνέντευξή του στο ισραηλινό κανάλι ‘10’, όπου σε αυτήν ανέφερε ότι η άρνηση των αρχών των ΗΠΑ, να ελευθερώσουν τον (ισραηλινό κατάσκοπο)  Jonathan Pollard,  μπορεί να σχετίζεται με μια τάση αντισημιτισμού, και ότι, εάν δεν κατασκόπευε για λογαριασμό του Ισραήλ, θα είχε από πολύ καιρό αφεθεί ελεύθερος, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Ισραήλ.


Ωστόσο, όπως είναι γνωστό –γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα- όταν ο Woolsey ήταν εν ενεργεία και υπηρετούσε ως διευθυντής της CIA, ήταν ένθερμος αντίπαλος του Ισραηλινού Pollard. Στη συνέντευξή του αυτή δεν διευκρίνισε ότι η τότε στάση του ήταν εξαιτίας αντισημιτισμού του ή  άλλων λόγων. Ο Γούλσι- Woolsey, και τώρα δεν δικαιολογεί τις ενέργειες του Pollard, αλλά πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχε αφεθεί ελεύθερος, γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια που κλείστηκε στις αμερικανικές φυλακές.

Ίσως, η στάση του αυτή – για την ελευθέρωσή του- οφείλεται στο γεγονός ότι η συνέντευξη του πρώην διευθυντή της CIA έγινε σε ένα ισραηλινό κανάλι, και προορίζεται να διακοινωθεί στο ισραηλινό κοινό.

Πολλοί πιστεύουν, ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, ότι εάν οι ΗΠΑ τοποθετούνται ως καλύτεροι φίλοι του Ισραήλ, τότε θα έπρεπε να απελευθερώσουν αμέσως τον Pollard.

Οι προοπτικές, όμως, για την απελευθέρωσή του δεν είναι ακόμη ορατές.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr