Συρία: Οι μοναχές από τη Μααλούλα σε νέο βίντεο


Φεβρουάριος 9, 2014.

 Μοναχές από την ιστορική χριστιανική πόλη Μααλούλα της Συρίας, εμφανίστηκαν σε ένα νέο βίντεο που μεταδόθηκε από το δορυφορικό ειδησεογραφικό κανάλι του Κατάρ, Αλ Τζαζίρα, την Κυριακή.

Οι γυναίκες φέρεται να είναι  οι 12 μοναχές από μια ελληνο-ορθόδοξη μονή της Αγίας Θέκλας στην Μααλούλα, που απήχθηκαν από ένοπλους ισλαμιστές στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το κανάλι του Κατάρ αναφέρει ότι η  λήψη του βίντεο έγινε στις 5 Φεβρουαρίου.
Εμφανίστηκαν οι μοναχές χωρίς ήχο και ένας σχολιαστής είπε «λένε ότι είναι σε καλή υγεία, δεν έχουν κακομεταχειριστεί και περιμένουν την απελευθέρωσή τους για να επιστρέψουν στο μοναστήρι».

Το Δεκέμβριο οι αρχές της Συρίας είχαν ανακοινώσει ότι  12 καλόγριες και τρία κορίτσια είχαν εξαφανιστεί από το μοναστήρι, ενώ το βίντεο αναφέρθηκε για 13 μοναχές και  3 «πολίτες».

Τα μέσα ενημέρωσης της Συρίας είχαν, τότε, κατηγορήσει τους αντάρτες ότι απήγαγαν τις καλόγριες για να τις χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, σημειώνει το δημοσίευμα του Λιβάνου.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr