Σκόπια: Συγκρούσεις απολυμένων με τις δυνάμεις καταστολής


Φεβρουάριος 19, 2014.

Οι διαδηλώσεις εργαζομένων των υπό πτώχευση επιχειρήσεων στο κέντρο των Σκοπίων, εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να καταλάβουν  το κυβερνητικό μέγαρο.


Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τη Λιλιάνα Γκεοργκιέφσκα, πρόεδρο των εργαζομένων των υπό πτώχευση μονάδων,  καθώς και έναν ακόμη διαδηλωτή από το σύλλογο «Αλληλεγγύη».

Οι διαδηλωτές σε ανακοίνωσή της κατηγορούν τις αστυνομικές αρχές ότι χρησιμοποίησαν βία εναντίον τους  ακολουθώντας τα σενάρια της Ουκρανίας και της Βοσνίας, όπως ανέφεραν.

«Ζούμε σε ένα καθεστώς επιβολής, παρόμοιο με τη Βοσνία και την Ουκρανία. Δεν φοβόμαστε τις δυνάμεις καταστολής. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για τα δικαιώματά μας», δήλωσε η επικεφαλής των διαδηλωτών Λιλιάνα Γκεοργκίεφσκα (φώτο δίπλα).


Η Επιτροπή του Ελσίνκι των Σκοπίων, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταδίκασε τις ενέργειες των δυνάμεων καταστολής, τονίζοντας ότι η άσκηση βίας εναντίον των διαδηλωτών και οι ποινικές διώξεις που προωθούνται θα αυξήσουν  την κατάρρευση της κοινωνικής ειρήνης, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr