Οι Βρετανοί βουλευτές υποστηρικτές των Σκοπίων


Φεβρουάριος 25, 2014.

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι χθες το βράδυ στο Λονδίνο, μετά  το συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν οι πρωθυπουργοί των Δυτικών Βαλκανίων και ο Επίτροπος της Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, συναντήθηκε με μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου, που αποτελούν μέρος μιας ομάδας υποστηρικτών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.


«Είχαμε την ευκαιρία να δειπνήσουμε με μια ομάδα υποστηρικτών των Σκοπίων, εδώ στην Αγγλία, με μερικούς ανθρώπους στο Κοινοβούλιο- βουλευτές, λόρδους, βαρόνους και ανθρώπους της υψηλής τάξης και οι οποίοι υποστηρίζουν τη χώρα μας.

Είναι σημαντικό να κρατήσουμε σε επαφή αυτούς τους ανθρώπους, γιατί θα έχουμε τη βοήθειά τους , θα υψώσουν τη φωνή τους για να θυμίσουν κάτι το οποίο είναι σημαντικό για τη χώρα μας. Για αυτό ήταν χαρά μου να καθίσω στο δείπνο και να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξή τους», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο λόρδος Τίμοθι Μπόσβελ, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα Σκόπια θα γίνουν σύντομα μέλος της Ένωσης.

Ο Κάρεν Λούμλι, μέλος του Κοινοβουλίου και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας για τη συνεργασία με τα Σκόπια, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του σε αυτά.

Ο Γκρούεφσκι συναντήθηκε στο περιθώριο της διάσκεψης του Λονδίνου με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  Stefan Füle και τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου William Hague, όπως σημειώνει η 24vesti.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr