Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα


Φεβρουάριος 6, 2014.

Η επίσκεψη  των πλοίων του Ναυτικού των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα, προκάλεσε  όχι μόνο αναταραχή στα δημοσιεύματα  των ουκρανικών και ρωσικών μέσων ενημέρωσης, αλλά κυριάρχησε μια υστερία στον «πόλεμο της πληροφόρησης» για «αποβάσεις αμερικανικών στρατευμάτων στην Κριμαία», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


Έτσι, διάφορα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και μερικών αξιοσέβαστων, αναδημοσίευσαν αυτές τις πληροφορίες χωρίς να τις ελέγξουν.
Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Ούτε Αμερικανοί πεζοναύτες υπάρχουν, ούτε αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.

Έτσι, σήμερα,  μετά από σκληρή δουλειά- συμπεριλαμβανομένων των ανταποκριτών μας στην Κωνσταντινούπολη, μπορούμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες με αξιόπιστες πληροφορίες.


Στις 12 Ιανουαρίου οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τη Ρωσία να τη βοηθήσουν στον τομέα της αντιτρομοκρατίας για την Ολυμπιάδα του Σότσι, συμπεριλαμβανομένων τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων. Απάντηση δεν ακολουθήθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά το όλο κλίμα υπονοούσε:  «ευχαριστούμε, μπορούμε να το χειριστούμε».

Στη συνέχεια οι Αμερικανοί αποφάσισαν να στείλουν στη Μαύρη Θάλασσα δύο πολεμικά πλοία, λόγω των  τρομοκρατικών απειλών για το Σότσι και μιας και υπήρχε μια μεγάλη αντιπροσωπεία Αμερικανών αθλητών και φιλάθλων. Προνοητικά για ενδεχόμενη εκκένωση της περιοχής.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2014


 Περίπου στις 16:00 , τοπική ώρα, η ναυαρχίδα του αμερικανικού 6ου Στόλου, το USS  Mount Whitney (LCC 20), πέρασε το Βόσπορο προς τη Μαύρη Θάλασσα.
Το σκάφος φωτογραφήθηκε από τις τουρκικές κάμερες που βρίσκονται κατά μήκος του Βοσπόρου και η διέλευσή του επιβεβαιώθηκε από σχετικό  τουρκικό κανάλι πληροφόρησης.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2014


Περίπου στις 17:00 πέρασε το Βόσπορο με κατεύθυνση προς τη Μαύρη Θάλασσα η φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων USS Taylor (FFG 50). Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται από τις τουρκικές κάμερες του Βοσπόρου και από το τουρκικό κανάλι πληροφόρησης.

Σημειώνεται ότι η φρεγάτα USS Taylor (FFG 50) πλέει στη Μαύρη Θάλασσα σε μια τελευταία αποστολή του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, καθώς θα αποσυρθεί και θα παραχωρηθεί- πιθανώς θα πωληθεί- σε μία χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το σκάφος αυτό συμμετείχε σε ασκήσεις στον Εύξεινο Πόντο το 2008.

Επίσημα το Ναυτικό των ΗΠΑ, δημοσίευσε ότι ο σκοπός της αποστολής είναι στα πλαίσια της διατήρησης της ασφάλειας στην περιοχή.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, τα πλοία θα είναι στο ανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Πιθανόν να καταπλεύσουν σε τουρκικά λιμάνια στη Σινώπη ή την Σαμψούντα, όπου βρίσκεται ναυτική βάση του τουρκικού ναυτικού».
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr