Σκόπια: Ο Γκρούεφσκι ψάχνει υποψήφιο πρόεδρο για να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα


Φεβρουάριος 17, 2014.

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, βρίσκεται στην αναζήτηση ενός υποψήφιου για την προεδρία της χώρας, που θα μπορέσει να διαπραγματευθεί μια συμβιβαστική λύση για το ζήτημα του ονόματος με την Ελλάδα.


Την πληροφορία αυτή δημοσιεύει το σκοπιανό Πλας Ίνφο και επισημαίνει ότι η τελευταία δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ότι «ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν γίνεται εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας», έχει επηρεάσει τον πρωθυπουργό της χώρας, και τώρα έχει στραφεί στην αναζήτηση ενός προσώπου στην προεδρία της χώρας, που θα έχει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης του ονόματος.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Γκόραν Ναουμόφσκι, που επικαλείται ανώνυμες διπλωματικές πηγές, στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Λονδίνο, οι Βρυξέλλες προτίθενται να  ξεκινήσουν μια νέα επίθεση για την εύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr