Σκοπιανοί εμπειρογνώμονες: Να αποτελέσει προτεραιότητα το μήνυμα της CIA


Φεβρουάριος 1, 2014.

Σκόπια.

Οι πληροφορίες της CIA πρέπει να εξετασθούν προσεκτικά, παρά τη σημερινή κατάσταση της ασφάλειας που φαίνεται να είναι σταθερή.


Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πιο ισχυρή οργάνωση πληροφοριών στον κόσμο, όπως είναι η CIA, μπορεί να γνωρίζει περισσότερα  από τις τοπικές υπηρεσίες πληροφοριών, και ως εκ τούτου πρέπει να ληφθούν σοβαρά οι εκθέσεις της CIA.

Ο πολιτικός Τίτο Πετκόβσκι εκτιμά ότι η κατάσταση είναι σταθερή, αλλά τέτοιες εκθέσεις από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ενέχουν  τη μορφή προειδοποίησης προς την κυβέρνηση του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, για τις προτεραιότητες τις οποίες έχει δηλώσει.

«Οι εκτιμήσεις, σχετικά με την κατάσταση στα Σκόπια και την περιοχή θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη σε σχέση με τις προτεραιότητες της χώρας, επειδή ζούμε σε μια πολύ ταραγμένη περιοχή. Δεν μιλάμε μόνο για τη CIA, αλλά για μια γενικότερη κατάσταση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, οι οποίες εξακολουθούν να σχεδιάζουν και να διοργανώνουν τον πολιτικό σχηματισμό στον κόσμο. Δεν υπάρχει περιθώριο για συγκράτηση. Προσωπικά το βλέπω ως μια προειδοποίηση προς την κυβέρνηση των Σκοπίων και για τις προτεραιότητες του κράτους. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν διαφορετικές προτεραιότητες και η κατάσταση γίνεται  ακόμη πιο περίπλοκη», είπε ο Τίτο Πετκόβσκι πρόεδρος  του κόμματος των νέων σοσιαλδημοκρατών.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και στενός συνεργάτης του  Γκρούεφσκι, ο Πάβλε Τραϊάνοφ, εκτιμά ότι σήμερα υπάρχει μια σταθερή κατάσταση, αλλά υπογραμμίζει ότι τα Βαλκάνια είναι απρόβλεπτα, όσον αφορά την ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής της CIA, James Clapper, δήλωσε ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων συνεχίζει να προωθεί προγράμματα που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση του σλαβικού εθνικισμού σε βάρος της ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης της χώρας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr