Πούτιν: Ακραίοι Εθνικιστές, αντισημίτες και αντι-Ρώσοι πίσω από το πραξικόπημα στην Ουκρανία


Μάρτιος 18, 2014.

Το πραξικόπημα στην Ουκρανία, έγινε από  ακραίους εθνικιστές, αντισημίτες και αντι-Ρώσους, οι οποίοι συνεχίζουν να καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την πολιτική της χώρας.


Αυτό δήλωσε σε ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ετοίμαζαν πραξικόπημα, που είχε προγραμματισθεί  για να καταλάβουν την εξουσία, και άρχισαν τις τρομοκρατίες, δολοφονίες και σφαγές», είπε.
Ο πρόεδρος σημείωσε ότι στην Ουκρανία δεν υπάρχει κανείς με τον οποίο θα μπορούσε να κάνει διάλογο.

«Είναι, επίσης, σαφές, ότι μέχρι τώρα, καμία νόμιμη εκτελεστική εξουσία δεν υπάρχει στην Ουκρανία, χωρίς κανείς να μιλά, οι περισσότερες δημόσιες αρχές σφετερίζονται από απατεώνες και καθίσταται αδύνατον να ελέγξουν τη χώρα και τον εαυτό τους. Θέλω να το τονίσω αυτό, ότι βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ακραίων. Ακόμη και οι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης για να παρευρεθούν σε μια εκδήλωση πρέπει να έχουν την άδεια των μαχητών του Μαϊντάν. Αυτό δεν είναι αστείο, αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως συμβαίνει τώρα», δήλωσε ο Πούτιν.

Πριν από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας, ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε την πρόθεσή του να γίνει η Κριμαία μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, «σε αυτό υπήρξε αντίθεση», είπε, «από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, οι οποίες λίγες ώρες μετά επέβαλαν για πρώτη φορά κυρώσεις κατά της Μόσχας».

«Η Κριμαία ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας και ήταν μέσα στις καρδιές και στις σκέψεις του λαού μας», δήλωσε ο Πούτιν σε ένα σχόλιο που θύμιζε τα γεγονότα της ρωσικής και της σοβιετικής ιστορίας, για να δικαιολογήσει την κίνηση αυτή.

«Αυτή η πίστη έχει διατηρηθεί και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά», είπε και αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κριμαίας και στο «ναι» του 96 %, είπε ότι ήταν «ιδιαιτέρως πειστικό».

«Για να καταλάβουμε πως έκαναν αυτήν την επιλογή, αρκεί μόνο να γνωρίζουμε την ιστορία-  Η Κριμαία κυριολεκτικά διαπνέεται από την ιστορία και στην υπερηφάνειά μας, διαπνέεται από ένα μοναδικό μείγμα πολιτισμών και παραδόσεων, όπως ακριβώς και η Ρωσία», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Κρος.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr