Γκεοργκιέφσκι: Δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση στα Σκόπια χωρίς Αλβανούς


Μάρτιος 27, 2014.

Σχολιάζοντας την εκλογική ρητορική του VMRO-DPMNE, το Λαϊκό Κόμμα του πρώην πρωθυπουργού,  Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει «καμία κυβέρνηση χωρίς Αλβανούς».


Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια θέση είναι επικίνδυνη παγίδα, για το σλαβικό εκλογικό σώμα. Ο Γκεοργκιέφσκι δήλωσε ότι ακόμη και εάν το κόμμα του Γκρούεφσκι κέρδιζε 100 βουλευτές, δεν θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς τους Αλβανούς, επειδή, όπως είπε, «η πΓΔΜ πρέπει να συνεχίσει να βιώνει και μετά τις εκλογές».

«Εκτιμώ ότι αυτή είναι μια επικίνδυνη ρητορική. Αν δεν είναι επικίνδυνη, τότε θα μπορούσε να θεωρηθεί κωμική, αφελής. Κάποιος που έχει 20ετή εμπειρία, δεν θα τολμούσε ποτέ να κάνει μια καθαρά σλαβική κυβέρνηση σε μια πολυεθνική χώρα. Αυτό δεν είναι μόνο παράλογο αλλά εντελώς ανεδαφικό. Ακόμη και 100 βουλευτές να αποκτήσει το VMRO-DPMNE, το κόμμα πρέπει να έχει στην κυβέρνηση Αλβανούς», δήλωσε ο Γκεοργκιέφσκι.

Ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι μπαίνει στην κούρσα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών με το σύνθημα «Ευρώπη τώρα!».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr