Νταβούτογλου: Θα λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα -ακόμη και εισβολή στη Συρία


Μάρτιος 26, 2014.

Ικόνιο.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει οποιαδήποτε μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών διασυνοριακών επιχειρήσεων στη Συρία, για απειλές κατά της εθνικής μας ασφάλειας» προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου την Τετάρτη.


«Η τουρκική δημοκρατία είναι ένα ισχυρό κράτος και ποτέ δεν θα διστάσει να λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία της εθνικής ασφάλειας, εάν παραστεί ανάγκη», είπε ο Νταβούτογλου στο γαλλικό πρακτορείο σε μια αποκλειστική συνέντευξη.
«Κάθε ομάδα στη Συρία ή το καθεστώς, δεν πρέπει να θέτουν σε δοκιμή την αποφασιστικότητα της Τουρκίας», είπε, επίσης,  ο υπουργός, μιλώντας στην κεντρική πλατεία της πόλης του Ικονίου.

Ο Νταβούτογλου, επίσης, προειδοποίησε ότι θα προστατεύσει ένα ιστορικό τέμενος που βρίσκεται υπό τουρκική δικαιοδοσία, αλλά βρίσκεται στην βόρεια επαρχία του Χαλεπίου της Συρίας, από τις απειλές που εκσφενδονίζουν οι αντάρτες.

Στο τέμενος, κυματίζει η τουρκική σημαία και εκεί βρίσκεται ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ, ο παππούς του Οσμάν, του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στο μνημείο, το οποίο απέχει 25 χιλιόμετρα από τουρκικά σύνορα,  προστατεύεται από μια μικρή φρουρά Τούρκων στρατιωτών.

Την περιοχή είχε απειλήσει η εξτρεμιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε».

Ο Νταβούτογλου κατηγόρησε τους Ισλαμιστές της οργάνωσης αυτής γιατί συγκρούονται με  τους αντάρτες του ελεύθερου στρατού της Συρίας, ενώ απέχουν από επιθέσεις κατά των δυνάμεων του καθεστώτος, σημειώνει η λιβανική ‘σταρ’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr