Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ μετά τον Πειραιά αγκυροβόλησε ανοικτά της Αττάλειας



Μάρτιος 9, 2014.

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, «USS George HW Bush» αγκυροβόλησε ανοικτά  της Αττάλειας. Περισσότεροι από 5 χιλιάδες προσωπικό βρίσκονται επί του σκάφους, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Το αεροπλανοφόρο είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, κόστισε 6,2 δις δολάρια το 2009 και είναι μήκους 332,8 μέτρων.

Το αεροπλανοφόρο απέπλευσε από το Φάληρο του Πειραιά και έριξε άγκυρα ανοιχτά της Αττάλειας, όπου θα παραμείνει τέσσερις ημέρες. Το προσωπικό βγήκε με τις λάντσες,  για μια περιήγηση  στην πόλη, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους.

Ο πλοίαρχος Matthew C.Paradise, σε δήλωσή του είπε ότι ήταν χαρούμενος που βρίσκεται στην Αττάλεια και τόνισε ότι η επίσκεψη στην πόλη θα είναι ένα ταξίδι στην ιστορία και στον πολιτισμό. Ο ίδιος επεσήμανε ότι  το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ και αυτό φαίνεται από την προθυμία του αμερικανικού ναυτικού να επισκέπτεται λιμάνια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Paradise μετά θα επισκεφθούν και άλλα λιμάνια της Μεσογείου.
Ο υπεύθυνος του προσωπικού Ντέιβιντι Κάρτερ, είπε ότι συνήθως επισκέπτονται λιμάνια σε κάθε περίπτωση. Αλλά, μερικές φορές βρίσκονται εν πλω επί 9 μήνες.

Το τηλέφωνο απαγορεύεται επί του σκάφους καθώς και το ασύρματο δίκτυο Διαδικτύου. Οι στρατιώτες επικοινωνούν με τις οικογένειές τους ή από τα λιμάνια ή μέσω e mail και Skype, όταν είναι δυνατόν.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr