Νέα Υόρκη: Συνάντηση Μάθιου Νίμιτς με πρέσβεις Σκοπίων –Ελλάδας


Μάρτιος 20, 2014.

Για μια νέα συνάντηση θα συγκαλέσει ο μεσολαβητής του ΟΗΕ - για το όνομα του νοτιοσλαβικού κράτους- τους εκπροσώπους των Σκοπίων και της Ελλάδας, Ζόραν Γιολέβσκι και Αδαμάντιο Βασιλάκη, αντίστοιχα, στις 26 Μαρτίου στη έδρα των Ηνωμένων Εθνών.


Σε μια σύντομη δήλωση, τα Ηνωμένα Έθνη, ανέφεραν ότι και οι δύο πλευρές αποδέχθηκαν την πρόσκληση.

Σύμφωνα με το, ήδη, καθιερωμένο πρότυπο των συναντήσεων, ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί, αρχικά, χωριστά με τους εκπροσώπους των δύο χωρών και κατόπιν θα υπάρξει κοινή συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ.

Οι τελευταίες συνομιλίες είχαν διεξαχθεί στα τέλη Οκτωβρίου του περασμένου έτους, κατά την οποία ο Μάθιου Νίμιτς, διαπίστωσε ότι οι δύο πλευρές έχουν ακόμη μεγάλες διαφορές στο θέμα αυτό.


(Σημείωση: Πρόσφατα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, είχε δηλώσει σε συνέντευξή σε σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων, ότι «θα ήταν στρατηγικό λάθος, η εγκατάλειψη των συνομιλιών για το όνομα, διότι στην περίπτωση αυτή το σύνολο της διεθνούς κοινότητας θα στραφεί εναντίον της χώρας μας»)

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr