Ανατολική Ουκρανία: Δημοψήφισμα στις 11 Μαΐου έχουν αναγγείλει οι αυτονομιστές


«Τρία εκατομμύρια ψηφοδέλτια», σημειώνει το δημοσίευμα

Απρίλιος 23, 2014.

Οι υποστηρικτές της ομοσπονδοποίησης  στην περιοχή του Ντονέτσκ βρίσκονται σε αναμονή δημοψηφίσματος στις 11 Μαΐου, για το καθεστώς της περιοχή που θα πραγματοποιηθεί και από τους ομοϊδεάτες τους στο Λούγκανσκ, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.


 «Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα, οι εφορευτικές επιτροπές στην περιοχή και τα εκλογικά τμήματα είναι έτοιμα» ανέφερε ο Ντένις Πουσίλιν εκπρόσωπος της ‘Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ’, στην εφημερίδα Βίζγκλιαντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα ψηφοδέλτια του δημοψηφίσματος θα εκτυπωθούν όταν τελειοποιηθεί το ερώτημα που θα υποβληθεί για δημοψήφισμα και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει σφάλμα σε αυτό», είπε και πρόσθεσε ότι το κύριο ερώτημα θα απηχεί την κυριαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ .

Ο ίδιος θα τονίσει ότι «τα ψηφοδέλτια θα εκτυπωθούν μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία» και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν ώστε το δημοψήφισμα να γίνει σε όλη την επικράτεια της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικών Αναλύσεων του Κιέβου, Βασίλ Στογιάκιν δεν είναι σίγουρος ότι οι ηγέτες της δημοκρατίας του Ντονέτσκ έχουν χρόνο για να οργανώσουν δημοψήφισμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
«Στην περίπτωση της δημοκρατίας του Ντονέτσκ μου φαίνεται ότι η διοίκηση των ντόπιων πολύ βιάζεται να επιβεβαιώσει την ιδιότητά της», είπε ο Στογιάκιν στη ρωσική εφημερίδα.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής ‘Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ’, ο Ρομάν Λουάγκιν, δήλωσε  στο κανάλι ‘Βέστι’, ότι «για το δημοψήφισμα πρόκειται να εκτυπωθούν πάνω από τρία εκατομμύρια ψηφοδέλτια και θα εκπαιδευτούν περίπου 20 χιλιάδες άτομα για τις λεπτομέρειες του δημοψηφίσματος».

Ο ίδιος τόνισε ότι σε θετική έκβαση του δημοψηφίσματος το επόμενο στάδιο θα είναι στις 18 Μαΐου όπου θα ζητηθεί να γίνει ένωση της περιοχής με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr