Ουκρανία: Στη Μαριούπολη τρεις αυτονομιστές σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν


Απρίλιος 17, 2014.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ επιβεβαίωσε τηνεπίθεση σε στρατιωτική μονάδα της Εθνικής Φρουράς στη Μαριούπολη.


Σύμφωνα με ρωσικά και ουκρανικά δημοσιεύματα υπάρχουν τρεις νεκροί και 13 τραυματίες από  τους αυτονομιστές, ενώ τουλάχιστον 63 άτομα έχουν συλληφθεί.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι τουλάχιστον 300 άτομα προσπάθησαν να καταλάβουν  το στρατόπεδο στη Μαριούπολη και οι δράστες πέταξαν εμπρηστικές βόμβες και ‘μολότοφ’ ενώ οι φρουροί άνοιξαν πυρ μετά από προειδοποίηση, όπως προβλέπεται από το στρατό.

Αποτέλεσμα ήταν να τεθούν σε συναγερμό όλες οι μονάδες της Αστυνομίας στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση για την αντιμετώπιση της κατάστασης, τους άνδρες του υπουργείου Εσωτερικών υποστήριξαν και οι ‘ειδικές δυνάμεις «Omega» που αναπτύχθηκαν με ελικόπτερα’.

--

Από την άλλη πλευρά, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όπως το ‘Βέστι’ αναφέρει ότι «σύμφωνα με άλλη εκδοχή, όπως εκφράστηκε  από τους κατοίκους της Μαριούπολης, οι μαχητές της άμυνας (αυτονομιστές) προσπάθησαν να έρθουν σε διαπραγματεύσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας. Σε απάντηση οι εκπρόσωποι των φορέων επιβολής του νόμου, άνοιξαν πυρ εναντίον άοπλων διαδηλωτών. 

Επιπλέον, όταν κατέφθασε ένα ασθενοφόρο δεν του επετράπη η κίνηση προς το τόπο των συγκρούσεων για προσφέρουν  ιατρική βοήθεια.

Κάτοικοι της πόλης αναφέρουν ότι για την καταστολή των αντιφρονούντων της νέας κυβέρνησης μαζί με την εθνική φρουρά ήταν και αρκετές δεκάδες μέλη του «Δεξιού Τομέα».

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr