Το ΔΝΤ εγκρίνει δάνειο 17 δις δολάρια στην Ουκρανία


Απρίλιος 24, 2014.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε συνεδρίασή του ενέκρινε δάνειο προς την Ουκρανία ποσού ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Η σχετική αναφορά έγινα από το Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές από το ΔΝΤ και δημοσιεύεται σήμερα σε ουκρανικό οικονομικό πόρταλ.

Η έκθεση για το δάνειο παρουσιάσθηκε στις 22 Απριλίου στο Συμβούλιο  του διεθνούς ταμείου και αναμένεται να ψηφισθεί στις 30 Απριλίου.

Στις 23 Απριλίου (χθες) ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιάτσενιουκ, είχε δηλώσει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει απευθύνει έκκληση προς το ΔΝΤ για ένα δάνειο που θα βοηθούσε την σταθεροποίηση της οικονομίας της Ουκρανίας.

Μάλιστα, στις 22 Απριλίου, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουκρανία, στη συνάντηση  που είχε με τον  Γιάτσενιουκ του υποσχέθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεισφέρουν ένα μεγάλο  οικονομικό πακέτο στην Ουκρανία μέσω του ΔΝΤ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr