Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν στην Αίγυπτο δέκα ελικόπτερα Apache


“Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν στην Αίγυπτο δέκα ελικόπτερα Απάτσι”

Απρίλιος 23, 2014.

Ο Γραμματέας Άμυνας των ΗΠΑ, Chuck Hagel δήλωσε την Τρίτη στον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σιντκί Σούμπχι, ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να παραδοθούν στις αιγυπτιακές αρχές δέκα ελικόπτερα Απάτσι.


«Ο Χάγκελ ενημέρωσε τον Σούμπχι τα ελικόπτερα θα παραδοθούν για την υποστήριξη των τρομοκρατικών επιχειρήσεων που διεξάγονται από την Αίγυπτο στη χερσόνησο του Σινά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, John Kirby.

«Ο επικεφαλής του Στρατού των ΗΠΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτά τα νέα ελικόπτερα θα βοηθήσουν την αιγυπτιακή κυβέρνηση στον αγώνα κατά των εξτρεμιστών που απειλούν την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου και του Ισραήλ», όπως αναφέρει, σήμερα,  το ρωσικό Βιζγκλιαντ επικαλούμενο το Itar Tass.

Όπως σημειώνεται, η κίνηση είναι «μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Προέδρου των ΗΠΑ, σχετικά με τη συνεργασία με τους εταίρους στην περιοχή για να δημιουργηθεί  υποδομή στην καταπολέμηση των τρομοκρατικών απειλών».

Αρχικά, η παράδοση των ελικοπτέρων ήταν να πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν έτος. Ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, είχε αποφασίσει να απόσχει από τη συναλλαγή, μετά την αλλαγή της εξουσίας στο Κάιρο, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr