Ο Γιανουκόβιτς θα επιστρέψει στην Ουκρανία την Κυριακή


Απρίλιος 16, 2014.

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας, ενδέχεται να επιστρέψει την Κυριακή 20 Απριλίου στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό Ρέγκνουμ που επικαλείται πηγή από την πρεσβεία της Πολωνίας στην Ουκρανία.


«Ο Γιανουκόβιτς θα πάει στο Ντονέτσκ την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά με το μέλλον της κοινωνικό-πολιτικής δομής της Ντόνμπας. Σκέφτεται δύο επιλογές: στην ανεξαρτησία του Ντονέτσκ ως ανεξάρτητη δημοκρατία ή ένταξή της στην Ρωσική Ομοσπονδία ακολουθώντας το παράδειγμα της Κριμαίας», δήλωσε η πηγή.

Η πιθανή επιστροφή του Γιανουκόβιτς στην πατρίδα του θα γίνει πιθανόν «με κάποια υποστήριξη του Στρατού της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε και ο Ρώσος ηγέτης  των Φιλελευθέρων, Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι.

Στα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, άφησε το Κίεβο μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες που ξέσπασαν με αφορμή την απόρριψη της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εδώ και αρκετό καιρό τα ίχνη του δεν ήταν γνωστά, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι είχε καταφύγει στη Ρωσία, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr