Απειλές ΗΠΑ για δισεκατομμύρια του Πούτιν στην Ελβετία


Απρίλιος 21, 2014.

Εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε την Κυριακή ως «παράλογη» την απειλή που αναφέρεται στη βρετανική εφημερίδα ‘The Times’, ότι οι αμερικανικές κυρώσεις αποσκοπούν στην προσωπική περιουσία, που δήθεν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει καταθέσει σε τράπεζα στην Ελβετία.


Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας (της Παρασκευής) επικαλείται πηγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι εάν η Ρωσία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τιμωρήσουν προσωπικά τον Πούτιν με αναζήτηση στις ελβετικές τράπεζες του ποσού των «40 δισεκατομμυρίων δολαρίων» που έχει καταθέσει από μετοχές του στην Gazprom και σε άλλες ομάδες υδρογονανθράκων.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια παράλογη φάρσα», δήλωσε ο Πεσκόφ την Κυριακή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Μόσχας».

«Ο πρόεδρός μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτε  για το θέμα αυτό;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

« Αυτά λέει η εφημερίδα. Οι ισχυρισμοί αυτοί, προκαλούν γέλιο», είπε ο Πεσκόφ.
Η εφημερίδα ‘The Times’ γράφει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να ζητήσουν από την Ελβετία να συνεργασθεί μαζί τους, προκειμένου να εντοπίσουν καταθέσεις με ψεύτικα ονόματα. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η έρευνα αυτή θα ανατεθεί στην υπηρεσία ‘περί τρομοκρατίας’ του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, σημειώνει το mediafax.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr