«Η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι εκρηκτική!»



Απρίλιος 16, 2014.

Ο Joseph Daul, πρόεδρος της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε σημερινή του συνέντευξη στο Στρασβούργο και συγκεκριμένα στην εφημερίδα «DNA» 


προειδοποίησε τους υποψήφιους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τα Βαλκάνια, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη αυτά τα οποία έχουν εξελιχθεί στην Ουκρανία.

«Αυτοί (οι επερχόμενοι ευρωβουλευτές), πρέπει σύντομα να λάβουν επίγνωση του τι συμβαίνει στην Ουκρανία και επίσης στα Βαλκάνια! Η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι εκρηκτική! Αν δεν υπάρξει κράτος δικαίου θα συνεχίζονται οι μεγάλες ληστείες, θα επικρατεί η Ολιγαρχία και η Διαφθορά και θα είναι αδύνατο να τεθούν υπό έλεγχο».

«Εάν αυτό συνεχισθεί, θα ακολουθήσει επανάσταση η οποία θα μας επηρεάσει, ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει πόλεμος. Αυτό, άλλωστε, μας έδειξε και με την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες,  το Μάρτιο, ο Μπαράκ Ομπάμα: «Τα Βαλκάνια είναι το πρόβλημα της Ευρώπης και όχι οι ΗΠΑ», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, είπε ο Γάλλος ευρωβουλευτής.

Ο Joseph Daul έχει αποχωρήσει από την κούρσα για μια νέα θητεία ως ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά παραμένει στην πολιτική ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr