Ουκρανία: Το υποβρύχιο ‘Ζαπορόζιε’ θα παραμείνει στους Ρώσους


Απρίλιος 21, 2014.

Το υποβρύχιο U-01 “Ζαπορόζιε” είναι πιθανόν να παραμείνει στους Ρώσους. Αυτό αναφέρουν πηγές από το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό, αφού η Ουκρανία δεν δείχνει ενδιαφέρον για την επιστροφή του.


Οι λόγοι είναι οικονομικοί, απαιτήθηκαν, παλαιότερα, τεράστια χρηματικά ποσά για την επισκευή του και τώρα εξακολουθεί να ΄ζητά’ σημαντικές δαπάνες. 

Υπολογίζονται περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια για αγορά μπαταριών και 1,5 εκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνιση του ακουστικού συστήματος για τορπίλες.

Η πληροφορία αυτή αναφέρεται  στην ιστοσελίδα του ‘Στόλου της Ουκρανίας’ και σημειώνεται ότι  το σκάφος θα παραμείνει στη Ρωσία και θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτός σταθμός φόρτισης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κυρίως για τα τρία νέα ρωσικά υποβρύχια.

Από το πλήρωμα του ‘Ζαπορόζιε’, 57 μέλη έμειναν για να υπηρετήσουν τη Ρωσία και 37 επέστρεψαν στην Οδησσό, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr