Σκόπια: Αμφίρροπος ο προεκλογικός αγώνας των δύο κύριων υποψηφίων προέδρων


Απρίλιος 4, 2014.

Αμφίρροπη  παρουσιάζεται η προτίμηση του εκλογικού σώματος κατά τον προεκλογικό αγώνα μεταξύ των δύο κύριων υποψηφίων προέδρων, του Γκεόργκι Ίβανοφ από το κυβερνών VMRO- DPMNE και του Στέβο Πενταρόφσκι από σοσιαλδημοκρατικό κόμμα- SDSM, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε  από την εταιρεία Ρέιτινγκ [Рејтинг ] και του εβδομαδιαίου σλαβικού ‘Фокус’.


Σύμφωνα με την έρευνα της κοινής γνώμης, η κατάσταση των αξιολογήσεων μεταξύ των προεδρικών υποψήφιων , του κυβερνώντος κόμματος και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσιάζει μια διαφορά ποσοστού 1,8 τοις εκατό, υπέρ του υποψηφίου προέδρου της αντιπολίτευσης.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 36,9 τοις εκατό των ερωτηθέντων συντάσσεται με τον Στέβο Πενταρόφσκι, ενώ το 35,1 τοις εκατό των ερωτηθέντων υποστηρίζει τον Γκεόργκι Ίβανοφ. Ακολουθεί ο Αλβανός Ιλάζι Χαλίμι με 9,4 τοις εκατό και τελευταίος ο Ζόραν Πόποφσκι με 1,9 τοις εκατό.

Οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι θα παίξουν τον κύριο λόγο στην ανάδειξη του επόμενου προέδρου, καλύπτουν ένα ποσοστό 16, 7 τοις εκατό των ερωτηθέντων. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το σφάλμα από τη σφυγμομέτρηση μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 2,65 και -2,56 τοις εκατό τότε μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι ο πρώτο γύρος θα είναι δύσκολος με αβέβαιο αποτέλεσμα μεταξύ των δύο κύριων υποψηφίων του VMRO-DPMNE και του SDSM, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα διεξήχθη με τυποποιημένη μεθοδολογία, μέσω τηλεφώνου, σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.560 ερωτηθέντων από όλες τις έξι επαρχίες του νοτιοσλαβικού κράτους, από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου.

Οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν στις 13 Απριλίου 2014.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr