Σκόπια-Αχμέτι: Ψήφος σε κομματικό υποψήφιο πρόεδρο είναι κατά των Αλβανών


Απρίλιος 21, 2014.

Ο πρόεδρος Αλί Αχμέτι, του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση-DUI, μιλώντας στο δήμο του Αρατσίνοβο των Σκοπίων παρουσίασε τους υποψηφίους του κόμματός του για τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 27ης Απριλίου.


Ο Αχμέτι προέβη σε αναδρομή της πολιτικής του κόμματός του, κατά τα τελευταία 12 χρόνια και τόνισε τις αλλαγές που έχουν γίνει στη ζωή των Αλβανών κατοίκων του νοτιοσλαβικού κράτους.

«Είμαστε ένα αρχαίο έθνος, με μια αρχαία ιστορία, που ζούμε ανέκαθεν σε αυτές εδώ τις περιοχές. Προχωρούμε και κοιτάζουμε τα έργα τα οποία έχουμε κάνει τόσο χρόνια, για ένα καλύτερο αύριο. Αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια για το έργο που έχουμε επιτελέσει. Είμαστε το ίδιο, όπως πριν από δέκα χρόνια; Φυσικά όχι!», τόνισε ο Αχμέτι.

Αναφερόμενος στις εκλογές της 27ης Απριλίου 2014,  ο πρόεδρος του DUI,  επανέλαβε τη θέση ότι οι Αλβανοί πρέπει να ψηφίσουν μόνο στις κοινοβουλευτικές εκλογές και όχι στις προεδρικές.

«Οι Αλβανοί πέρασαν από μια πολύ σημαντική δοκιμασία κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και σε ποσοστό 90% των Αλβανών απείχαν στην εκλογή ενός κομματικού προέδρου. Οι Αλβανοί σήμερα έχουν θέσεις στους τρεις πιο σημαντικούς θεσμούς του κράτους. Οι Αλβανοί δεν πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των δύο κομματικών αντιπάλων. Κάθε ψήφος σε ένα από τους δύο (Σλάβους υποψήφιους) θα είναι επιζήμια για την πρόοδο του αλβανικού ζητήματος στη χώρα», τόνισε ο Αχμέτι.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr