Βρετανός αναλυτής: Η δημοτικότητα του Άσαντ σε μεγάλη άνοδο


Απρίλιος 17, 2014.

Ο πολιτικός αναλυτής της εφημερίδας «Daily Telegraph»,  Peter Oborne,  ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τη Δαμασκό, αξιολόγησε το ‘αίσθημα ασφάλειας’ το οποίο υπάρχει στη Δαμασκό και τονίζει σε άρθρο του ότι δεν είδε ένοπλους στους δρόμους της πρωτεύουσας και του φάνηκε ότι η ζωή στο κέντρο της πόλης κινούνταν σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Την ίδια στιγμή, ο συντάκτης, σημειώνει στο άρθρο του ότι τα προάστια της Δαμασκού είναι ακόμη υπό τον έλεγχο της ένοπλης αντιπολίτευσης, όπου είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο  Oborne σημειώνει ότι στις συζητήσεις του με καταστηματάρχες, στρατιώτες, γιατρούς, βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης στη Δαμασκό, τον έκαναν να αισθανθεί ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και θα κερδίσει σε ελεύθερες και δίκαιες  εκλογές.

Κατά τις συζητήσεις αυτές ο Βρετανός συντάκτης θα σημειώσει ότι «πολλοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η χώρα τους, απειλείται από τις ξένες δυνάμεις (Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Τουρκία με την υποστήριξη της Δύσης) και ομάδες τζιχαντιστών μαζί με αυτές  συνθέτουν την λεγόμενη αντιπολίτευση.

Ο συντάκτης προσθέτει ότι η στήριξη αυτή από τους πολίτες δεν περιορίζεται μόνο στους Αλεβίτες υποστηρικτές του Άσαντ, αλλά επεκτείνεται στους σουνίτες μουσουλμάνους, στους Χριστιανούς και σε άλλες θρησκευτικές μειονότητες, σύμφωνα με την ‘αλ Χαντάθ’.

[ Σημ. Βαλκανικού Περισκόπιου:  Προφανώς η αναφερόμενη αραβική πύλη εννοεί το σημερινό άρθρο του  Peter Oborne ]

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr