Σκόπια: Η εγκυρότητα των προεδρικών εκλογών θα εξαρτηθεί από τους Αλβανούς




Απρίλιος 16, 2014.

Σκόπια.

Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στα Σκόπια, δεν είναι ακόμη σαφές, παρά το μεγάλο πλεονέκτημα του υποψηφίου του κόμματος VMRO-DPMNE, Γκεόργκι Ίβανοφ που έχει 120 χιλιάδες ψήφους διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Ούτρινσκι :

 «Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η απροθυμία προσέλευσης των ψηφοφόρων κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, μπορεί να επεκταθεί και η προσέλευση των ψηφοφόρων κατά το δεύτερο γύρο να είναι χαμηλότερη από το 40 % και επόμενο θα ήταν να αμφισβητηθεί η εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας».

Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ρόλος του κόμματος των Αλβανών της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση- DUI,  βαίνει αυξανόμενος και αυτό θα έχει σημαντική επίπτωση στην διανομή των κυβερνητικών θέσεων σε μια μελλοντική κυβέρνηση. Το DUI, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα μποϊκοτάρει το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο των Σκοπίων, οι προεδρικές εκλογές θεωρούνται άκυρες όταν κατά τον δεύτερο γύρο, ψηφίσουν λιγότεροι από το 40 τοις εκατό του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr