Βούλγαρος ΥΠΕΞ: «Όχι, δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο»


Απρίλιος 15, 2014.

«Δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πόλεμος μεταξύ του NATO και της Ρωσίας».


Αυτό δήλωσε στην εκπομπή «πρόσωπο με πρόσωπο» στο κρατικό βουλγαρικό κανάλι ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Κρίστιαν Βιγκένιν.

«Μια τέτοια επιλογή δεν συζητήθηκε και δεν εγγράφηκε στην ημερήσια διάταξη», πρόσθεσε.

«Η αύξηση του αριθμού των πτήσεων των ρωσικών αεροσκαφών στη Μαύρη Θάλασσα δεν είναι κάτι καινούργιο, επιπρόσθετα, δεν έχουμε καμία πληροφορία απειλής και κινδύνου για τη Βουλγαρία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Το NATO είναι ένας Οργανισμός που εγγυάται την ασφάλεια των μελών του και σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Άνγκελ Ναϊντένοφ και του προέδρου Ρόσεν Πλεβνέλιεφ ότι η χώρα μας χρειάζεται μεγαλύτερη παρουσία του NATO, ίσως αυτό να εννοούν, αλλά δεν σκοπεύω να ερμηνεύσω τα λόγια τους», δήλωσε ο Βιγκένιν.

«Η θέση της Βουλγαρίας είναι ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος νέος Ψυχρός Πόλεμος με τη Ρωσία και δεν πρέπει να δημιουργηθεί με τις παρούσες περιστάσεις.

Η ΕΕ και το NATO δεν πρέπει λόγω όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία να κλιμακώσουν τις εντάσεις και τις σχέσεις τους με τη Ρωσία. Εμείς έχουμε εξετάσει προσεκτικά τι θα μπορούσαν να επιβληθούν ως κυρώσεις στη Ρωσία, αν ποτέ θα υπάρξουν κάτι τέτοιες», δήλωσε ο Βιγκένιν, γράφει το Κρος.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr