Αλβανία: «Οι επιθέσεις κατά των μυστικών υπηρεσιών παραβιάζουν την εθνική ασφάλεια»


Απρίλιος 22, 2014.

Ο επικεφαλής  της Αλβανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Visho Ajazi Lika, ανέφερε σήμερα ότι οι συνεχείς αναφορές και ισχυρισμοί που διατυπώνονται για ελλείψεις πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας, δημιουργούν κλίμα παραβίασης της εθνικής ασφάλειας της χώρας.


Ο Visho Ajazi Lika επεσήμανε ότι οι σχέσεις με την Αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών είναι πολύ καλές και δεν ευσταθεί η φημολογούμενη έλλειψη αποτελεσματικότητας για τις εκρήξεις με TNT που έγιναν πρόσφατα στην πρωτεύουσα. Πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες μεταβιβάζονται σε άλλα όργανα στα οποία είναι απαραίτητες.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των πρόσφατων συλλήψεων αρκετών υπόπτων Αλβανών για προσλήψεις μαχητών στη Συρία, ο επικεφαλής της Αλβανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δήλωσε ότι ο θεσμός παρείχε πληροφορίες 100% πολύτιμες για την σύλληψή των κατηγορουμένων για τζιχαντισμό.

Κατά την αναφορά του σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Ασφαλείας, εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις κατηγορίες κατά της Υπηρεσίας Πληροφοριών και τόνισε ότι αυτές παραβιάζουν άμεσα την εθνική ασφάλεια της χώρας, σημειώνει η Gazeta Shqip.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr