Αργά το απόγευμα πέρασε ο τουρκικός στρατός στη Συρία


Φωτό από το δημοσίευμα

Απρίλιος 23, 2014.

Şanlıurfa.

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η είσοδος των τουρκικών  ενόπλων δυνάμεων, στο έδαφος της Συρίας,  έγινε από τη συνοριακή διέλευση της επαρχία Gaziantep -  Karkamış (την αρχαία πόλη) .

Η διέλευση έγινε κατόπιν συνεννοήσεως  με την οργάνωση της Λαϊκής Άμυνας των Κούρδων της περιοχής- YPG και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, προκειμένου να φθάσουν στον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ.

Αναφέρεται, ακόμη, ότι η κοντινή πόλη Jerabulus (Cerablus), που είναι σε μικρή απόσταση, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ισλαμικής ομάδας της Αλ Κάιντα, «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε», η οποία και έχει απειλήσει την καταστροφή του τουρκικού μνημείου.

Σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο μόνος σκοπός των τουρκικών στρατευμάτων είναι η προστασία του τάφου, που θεωρείται τουρκικό έδαφος.

Επιπρόσθετα ο διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων, Hulusi Akar,  δήλωσε ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα περιοριστούν στην περιοχή του τάφου του Σουλεϊμάν Σαχ, αναφέρει το τοπικό δημοσίευμα της Σανλιούρφα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr