Ουκρανία: Οι αρχές είναι αποφασισμένες να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα κατά των αυτονομιστών



 Απρίλιος 23, 2014.


 Συνεχόμενες είναι οι ανακοινώσεις  των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας για την αντιτρομοκρατική επιχείρηση που ξεκίνησε στις πόλεις Ντονέτσκ και Λούγκανσκ.

Στις δραστηριότητες λαμβάνουν μέρος ειδικές δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας  για τον εντοπισμό δραστών (αυτονομιστών) ενόπλων τόσο στο Σλάβιανσκ για την πρόληψη εγκληματικών πράξεων όσο και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας του Ντονέτσκ.


Σε επόμενη ανακοίνωση αναφέρεται  ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας από κοινού με Κεντρική Εκλογική Επιτροπή,  εμπόδισε  τις προσπάθειες των αυτονομιστών να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων των Μητρώων των ψηφοφόρων της κρατικής υπηρεσίας, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για το λεγόμενο δημοψήφισμα στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Σκοπός των ουκρανικών δυνάμεων είναι η διάλυση μια ομάδας 500 πολιτών που συνεχίζουν την κατάληψη της περιφερειακής διοίκησης του Ντονέτσκ και άλλα 100 άτομα που είναι στην περιοχή, τα οποία έχουν σχηματίσει οδοφράγματα με ελαστικά αυτοκινήτων και συρματοπλέγματα. Αυτοί απαιτούν- σημειώνει το δημοσίευμα- να διοργανώσουν δημοψήφισμα για το καθεστώς της περιοχής του Ντονέτσκ και της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Οι αρχές του καλούν να παραδοθούν και σε διαφορετική περίπτωση οι αρχές προτίθενται  να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για την επιβολή του νόμου και τη σύλληψη των σαμποτέρ, όπως σημειώνεται.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr