«Επίθεση» κατά μουσουλμάνων στο Παρίσι


Απρίλιος 18, 2014.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε ο υπεύθυνος τζαμιού στη γαλλική πρωτεύουσα όταν έλαβε ταχυδρομικά φέτες χοιρινού κρέατος ‘πανέ’ καθώς και μια απειλητική επιστολή.


Στην επιστολή - όπως σημειώνεται στο τούρκικο δημοσίευμα- υπήρχαν έπαινοι προς τον νεοεκλεγέντα υποψήφιο του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου, στο προάστιο Mantes la Ville, όπου κατέλαβε το αξίωμα του δημάρχου, στις γαλλικές δημοτικές εκλογές  νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο επικεφαλής της επιτροπής του μουσουλμανικού τεμένους, Αμπντελαζίζ αλ Γιαουχάρι, σε δήλωσή του ανέφερε ότι η επιστολή αποκαλεί τους μουσουλμάνους «κατσαρίδες» και ευχήθηκε ο νέος δήμαρχος, Κύριλλος Νώθ- Cyril Nauth- να προβεί στον καθαρισμό της «μουσουλμανικής φυλής».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή ήταν μια ρατσιστική και προκλητική ενέργεια. Είναι η πρώτη φορά στα 12 χρόνια ύπαρξης του μουσουλμανικού τεμένους που έγινε στόχος ρατσιστικής επίθεσης», είπε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ισλάμ είναι η δεύτερη πιο ευρέως διαδεδομένη θρησκεία στη Γαλλία, μετά από το Ρωμαιοκαθολικισμό, με βάση τον αριθμό των προσκυνητών και εκτιμάται ότι καταλαμβάνει το μουσουλμανικό στοιχείο το 10 τοις εκατό του εθνικού πληθυσμού ή 6,3 εκατομμύρια πιστούς, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από την Αλγερία και το Μαρόκο.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr