«Ο αγωγός TAP πρέπει να περάσει από την περιοχή των Σκοπίων»...


Απρίλιος 8, 2014.

Σκόπια.

Η κυβέρνηση πρέπει να καλύψει τη διαφορά με τον αγωγό φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν, προτείνουν ειδικοί στην ενέργεια των Σκοπίων (δηλαδή να μην διέλθει από την ελληνική Μακεδονία).


«Η αγωγός του TAP (Trans-Adriatic Pipeline) πρέπει να περάσει μέσα από το κράτος μας και εννοούμε, ο κύριος αγωγός και όχι ένας βραχίονας του».

Με τη θέση αυτή συμφωνεί και ο καθηγητής Κωνσταντίν Ντιμιτρόφ. Λέει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Και ότι  όταν υπάρχουν περισσότεροι προμηθευτές, γίνονται ανταγωνιστικές τιμές στο φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χώρα ενδέχεται να μην αποκτήσει τμήμα του South Stream, ωστόσο,  εντοπίζουν ότι η οικονομία μακροπρόθεσμα, δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστική χωρίς το φυσικό αέριο.

Χθες, εξάλλου,  ο ανώτερος διπλωμάτης των ΗΠΑ, Carlos Pascal, ανακοίνωσε ότι οι Βρυξέλλες θα ματαιώσουν την κατασκευή του South Stream στα Βαλκάνια.

Κατά τον Pascal, η Ένωση επιμένει η περιοχή να έχει τη δυνατότητα επιλογής και της εναλλακτικής προσφοράς, ώστε να εξασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα με στόχο να καθαιρεθεί το μονοπώλιο της Gazprom, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr