Η Τουρκία θα ελέγχει τα σύνορα με Zeppelin


Απρίλιος 16, 2014.

Σύμφωνα με τουρκικές στρατιωτικές πηγές,  οι επίγειες ένοπλες δυνάμεις, έχουν ξεκινήσει ένα σχέδιο για την παρατήρηση των συνόρων του τουρκικού κράτους με τη χρήση του συστήματος του μπαλονιού ‘Zeppelin’.


Το σύστημα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γερμανία για τη διατήρηση της ασφάλειας των συνόρων της χώρας.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα,  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προμηθειών, το σύστημα αυτό θα αρχίσει να χρησιμοποιείται από το 2015 στις χερσαίες δυνάμεις που κυρίως είναι αυτές υπεύθυνες για την ασφάλεια των συνόρων.

Οι ιπτάμενοι αυτοί παρατηρητές, έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο με εύρος μιας τεράστιας περιοχής και παρουσιάζουν το πλεονέκτημα ότι είναι λιγότερο επικίνδυνοι, πιο οικονομικοί και πιο αποδοτικοί από ό, τι τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) ή κοινώς αγγλιστί Drones.

Επιπλέον, η λειτουργία και η χρήση τους είναι πολύ πιο εύκολη. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα συστήματα αυτά, των Zeppelin είναι πιο συμφέρουσα από τα UAV για παρατήρηση σταθερού χώρου.

Έχουν, επίσης, τη δυνατότητα παρατήρησης και ανίχνευσης εναέριων αντικειμένων και αναγνώρισής τους. Το σύστημα λειτουργεί από προ-επιλογή αυτόματα ή χειροκίνητα από έναν χειριστή.

Η συγκέντρωση πληροφοριών κατά τη διάρκεια της νύχτας γίνεται με θερμικές κάμερες και αισθητήρες και η λήψη φωτογραφιών μεταβιβάζεται απευθείας στο κέντρο διαχείρισης της διοίκησης, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr