Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε αναστολή των επιχειρήσεων στη νοτιοανατολική Ουκρανία


Μάιος 27, 2014.

Μόσχα.

Σε συνομιλία  που είχε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Matteo Renzi, τόνισε την ανάγκη για άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης στη νοτιοανατολική Ουκρανία, αναφέρει το Itar Tass, επικαλούμενο δελτίο Τύπου του Κρεμλίνου.


Στην τηλεφωνική επικοινωνία  με τον Ιταλό πρωθυπουργό ο Ρώσος πρόεδρος συζήτησε για την κατάσταση στην Ουκρανία, μετά το τοπίο που παρουσιάσθηκε από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα αυτή, την 25η Μαΐου.

«Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου για τον τραγικό θάνατο του Ιταλού δημοσιογράφου, Ανδρέα Ρόκε και του Ρώσου πολίτη, Αντρέι Μιρόνοφ που τον συνόδευε στην Ουκρανία», αναφέρει η δήλωση του Κρεμλίνου, η οποία προσθέτει: 
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε την ανάγκη για άμεσο τερματισμό της ποινικής στρατιωτικής επιχείρησης στην νοτιοανατολική περιοχή και την έναρξη ενός ειρηνικού διαλόγου μεταξύ του Κιέβου και των εκπροσώπων των περιφερειών».
--


               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr