Το νέο ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος


Μάιος 29, 2014.

Σήμερα, από το εργοστάσιο Κομσομόλσκ στο Αμούρ απογειώθηκαν τέσσερα νέα  ρωσικά αεροσκάφη και προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Λίπετσκ.

Τα αεροσκάφη παραδόθηκαν με τον εξοπλισμό τους, όπως είχε προγραμματισθεί από τους ειδήμονες της Άμυνας.


Οι πιλότοι στο Λίπετσκ κατά τη δοκιμαστική πτήση ξεπέρασαν τα 9.000 χιλιόμετρα, χωρίς να αισθανθούν καμία ενόχληση, όπως ανέφερε το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 1».

Ο νέος τύπος του μαχητικό, που χαρακτηρίζεται ως πέμπτης γενιάς,  είναι το τελευταίο απόκτημα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

 Το Су-35С  -  (Su-35s ) είναι μια παραλλαγή του επιθετικού μαχητικού Су-27  - (Su-27).


Το νέο αεροσκάφος έχει σημαντικές διαφορές από το προκάτοχό του τόσο στα ηλεκτρονικά όργανα όσο και από τις δυνατότητες του.

 Για παράδειγμα, σημειώνει το δημοσίευμα, το μαχητικό  έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί  όλες τις ώρες του 24ώρου  και ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.
 Έχει τη δυνατότητα, επίσης,  παρακολούθησης 20 σημείων και εκτόξευσης πυραύλων σε 8 διαφορετικούς στόχους.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής βάσης στο Λίπετσκ, Βασίλι Γιακίμοβιτς,  χαρακτήρισε το νέο απόκτημα ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός για όλη τη ρωσική πολεμική αεροπορία.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr