Ουκρανία: Οι «Δημοκρατίες» Ντονέτσκ και Λούγκανσκ θα ενωθούν σχηματίζοντας τη ‘Νέα Ρωσία’

"Οι δημοκρατίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ σχεδιάζουν να σχηματίσουν την Νέα Ρωσία", γράφει το δημοσίευμα.

Μάιος 17, 2014.

Οι ‘Λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ σχεδιάζουν να συγχωνευθούν. Όπως ανέφερε στις 17 Μαΐου 2014, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Μποροντάι, αυτή 



η διαδικασία που πραγματοποιείται σήμερα, ήδη, κατέχει μια άτυπη ένωση, «φυσικά κατά την ένωση θα έχουμε κοινή ιδεολογία και έναν κοινό εχθρό», είπε ο Μποροντάι σύμφωνα με το πρακτορείο Ρέγκνουμ.

Σύμφωνα με την αρχική σκέψη, το ζήτημα της δημιουργίας μια κοινής «Νέας Ρωσίας» δεν θα πρέπει να αποφασισθεί μονομερώς από τις αρχές.

« Οι αρχές δεν θα λάβουν μονομερώς απόφαση χωρίς τη θέληση του λαού», δήλωσε ο Αλεξάντρ Μποροντάι.

«Όσον αφορά τη σύνδεση με άλλες περιοχές της Ουκρανίας, δεν υπάρχει κάτι από μένα, αυτό θα μπορούσε να γίνει με τη θέληση του λαού να ενταχθεί στη Νέα Ρωσία», δήλωσε ο ηγέτης.

Υπενθυμίζεται- σημειώνει το Ρέγκνουμ- ότι στις 11 Μαΐου στις περιοχές  Ντονέτσκ  και Λουγκάνσκ, διεξήχθησαν δημοψηφίσματα για την ανεξαρτησία και το 90% ψήφισε υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία.

Η νόθος εξουσία στο Κίεβο δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος και προσπαθεί με κατασταλτικά μέτρα να ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής.



--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr