Σκόπια: Δύσκολη η επίλυση του ονόματος μέχρι τη Σύνοδο του NATO


Μάιος 30, 2014.

Παρά τα προβλήματα που έχει η ελληνική κυβέρνηση στο εσωτερικό πεδίο, προφανώς, δεν θα κλείσει την πόρτα εντελώς, για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος.

Άλλωστε, οι πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, -γράφει η σλαβική των Σκοπίων Ούτρινσκι- έκαναν γνωστό ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη για τη νέα επίσκεψη του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στην περιοχή, πράγμα το οποίο δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν σκοπεύει να παγώσει το σύνολο του διαλόγου για την επίλυση της διαφοράς.

Στην Ελλάδα, όμως, τονίζει η εφημερίδα, λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να βρεθεί κάποια λύση, σε αντίθεση με τα Σκόπια που αναμένουν την επίλυση του ονόματος πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το Σεπτέμβριο.

«Παρέμβαση τρίτου για τη λύση»


Ωστόσο, για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος είναι απαραίτητη η συμμετοχή μία από τις μεγάλες δυνάμεις.

Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της ‘Νόβα’.

Ο Μιλόσοσκι αναφέρει ότι δεν περιμένει επίλυση της διαφωνίας του ονόματος πριν από τη σύνοδο κορυφής του NATO στη Βρετανία.

«Εκτός από τα Σκόπια και την Ελλάδα, στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσης στη διαφορά του ονόματος πρέπει να συμμετάσχε και μια τρίτη χώρα επιρροής. Είτε αυτή είναι η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία ή όλες μαζί, ώστε να συνδράμουν στην πολιτική βούληση των Σκοπίων και της Ελλάδας», είπε ο Μιλόσοσκι.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr