Μυστικές Υπηρεσίες: Επαγρύπνηση για κτυπήματα Ισλαμιστών στα Βαλκάνια


Ιούνιος 23, 2014.

Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν την Υπηρεσία Πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου και προτρέπουν τις αρχές να αυξήσουν την επαγρύπνησή τους, μετά την ανακοίνωση της ισλαμικής ομάδας «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΚΙΛ, ότι κύτταρά τους στα Βαλκάνια θα προβούν σε επιθέσεις, αναφέρει σήμερα η Λάιμετ του Κοσσυφοπεδίου, η οποία επικαλείται «αξιόπιστες διεθνείς πηγές».


Επίσης η κροατική ‘Ελεύθερη Δαλματία’ αναφέρει ότι  πέρα από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, ο κίνδυνος απειλεί και τα θεσμικά όργανα της χώρας καθώς και ορισμένες χώρες των Βαλκανίων.

Πάντως, το δημοσίευμα του Κοσσυφοπεδίου σημειώνει ότι τα κύτταρα αυτά της τρομοκρατίας στα Βαλκάνια, θα επιτεθούν ‘προκειμένου να επαναφέρουν εκείνους που δεν ενεργούν σύμφωνα με το θέλημα του Αλλάχ’ και ιδιαίτερα οι απειλές ‘επικεντρώνονται στα όργανα της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου’.

Ωστόσο, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με πιθανές απειλές στο Κοσσυφοπέδιο και στα Βαλκάνια, σύμφωνα με την  Lajmet. Net  του Κοσσυφοπεδίου, αλλά πρόσθεσε ότι είναι,πράγματι,  γεγονός,  ότι ορισμένες πρεσβείες στην Πρίστινα, προειδοποίησαν τους πολίτες τους και τις οργανώσεις τους,  για τρομοκρατικές απειλές, ζήτησαν, επίσης, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση οι διπλωμάτες και να ενισχυθούν οι είσοδοι ελέγχου στις πρεσβείες.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr