Πούτιν: Απαγορεύεται υπάλληλοι της Κρατικής Δούμας να έχουν λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες


Ιούνιος 24, 2014.

Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέβαλε στην Κρατική Δούμα νομοσχέδιο με στόχο τη βελτίωση της κυβερνητικής δράσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς.


Σύμφωνα με αυτό οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμμετέχουν στην προετοιμασία των αποφάσεων που αφορούν θέματα εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας, απαγορεύεται να ανοίγουν και να διαχειρίζονται λογαριασμούς ή να αποθηκεύουν τιμαλφή και μετρητά σε ξένες τράπεζες που βρίσκονται έξω από τη Ρωσία, σε ξένα χρηματοπιστωτικά μέσα.

Ο νόμος εισάγει την απαίτηση για παροχή πληροφοριών σχετικά με τις δαπάνες ατόμων που κατέχουν θέσεις που περιλαμβάνονται στις αντίστοιχες λίστες, καθώς και τα έξοδα της συζύγου/του συζύγου και τα ανήλικα τέκνα, εφόσον το συνολικό ποσό των συναλλαγών που αφορά την απόκτηση ακινήτων, χρεογράφων, μετοχών που διαπράχθηκαν κατά την περίοδο της αναφοράς υπερβαίνει το συνολικό εισόδημα του ατόμου και της συζύγου του για τα τρία τελευταία έτη πριν την περίοδο αναφοράς.

Οι πολίτες, επίσης, που υποβάλλουν αίτηση για αλλαγή θέσης τους σε δημόσιο υπηρεσία, υποχρεούνται να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το εισόδημα, την περιουσία και τις περιουσιακές υποχρεώσεις τους.

Το παρόν αποτελεί συμπληρωτικό μέτρο για την εξυγίανση της δημόσιας ζωής και την καταπολέμηση της διαφθοράς στους κρατικούς θεσμούς, γράφει η Βιζγκλιαντ.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr