«Οι Αλβανοί θα ευγνωμονούν για πάντα τις ΗΠΑ»



Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κατέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης


Ιούνιος 9, 2014.

«Οι Αλβανοί θα είναι πάντα ευγνώμονες προς τις ΗΠΑ, για την ένταξή τους στο NATO, την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και την υποστήριξη που παρέχουν  στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας»


Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος  του αντιπολιτευτικού κόμματος, Δημοκρατικό Κόμμα, Λουζλίμ Μπάσα, σε συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό γερουσιαστή David Jolly.

Οι συνομιλητές αναφέρθηκαν στις κοινές θέσεις, όπως,  ότι το αλβανικό έθνος συνδέεται με στενή φιλία με τις ΗΠΑ και ότι υπάρχουν κοινές αξίες με το αμερικανικό έθνος.

Το μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, εξήρε τη συμβολή του Δημοκρατικού Κόμματος για την εδραίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών.

Ειδικότερα, ο David Jolly εξέφρασε την εκτίμηση του για την πολιτική του Δημοκρατικού Κόμματος για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των επενδύσεων στη δημιουργία ενός ευνοϊκότερου κλίματος για τις ξένες επενδύσεις κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών της διακυβέρνησης του, στη χώρα.

Ο Μπάσα ενημέρωσε τον γερουσιαστή για τις ανησυχίες του για την  πολιτική που ακολουθεί το κυβερνητικό κόμμα, τον σφετερισμό και την πολιτικοποίηση των οργάνων επιβολής του νόμου, την υποβάθμιση και τη μονοπώληση της οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών, την αύξηση που παρουσιάζει η χώρα σε εγκληματικές ενέργειες καθώς και την αυξανόμενη καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών από την Αλβανία προς τις χώρες της ΕΕ, καθώς και στη στέρηση ασφαλούς ατμόσφαιρας στις επιχειρήσεις, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των ξένων επενδυτών από την Αλβανία.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr