Σκόπια: «Η Ελλάδα περιμένει διεθνή πίεση για το όνομα της χώρας μας»


Η Γερμανία προσκάλεσε τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Ιούνιος 23, 2014.

«Πλησιάζει η στιγμή που η Ελλάδα θα υποστεί διεθνή πίεση για το όνομα της χώρας μας.


»Σε ένα άρθρο με τίτλο «Οι Γερμανοί επιστρέφουν στα Βαλκάνια» η ελληνική εφημερίδα «το Παρόν», αναφέρεται στην προγραμματισμένη Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων, στις 28 Αυγούστου 2014, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το «Παρόν», ‘λυπάται’ γιατί τελικά η χώρα μας έχει προσκληθεί στη διάσκεψη του Βερολίνου,  υπό το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Το Συνέδριο στη Γερμανία, θα λάβει χώρα, λίγες μόλις ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του NATO,  στην Ουαλία, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου και θα αποσταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, καθ’ ήν στιγμή, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σχεδόν παγώσει λόγω της οικονομικής κρίσης και των θεσμικών αδυναμιών της ΕΕ, αλλά κυρίως λόγω του ξενοφοβικού κύματος σε όλη την Ευρώπη, όπως σημειώνει το ελληνικό δημοσίευμα- γράφει η 24Vesti.

Από την άποψη των Σκοπίων- συνεχίζει το σλαβικό δημοσίευμα- το «Παρόν» σχολιάζει ότι επί αρκετούς μήνες στους διεθνείς κύκλους, συζητείται ότι η Ελλάδα άσκησε βέτο στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008, για την ένταξη της χώρας μας στο NATO και ότι  η απόφαση αυτή ήταν αντίθετη με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σύμφωνα με την οποία η Αθήνα είναι αυτή που παραβιάζει την Ενδιάμεση Συμφωνία, στην οποία εγγράφεται ότι δεν θα εμποδίσει την ένταξη της FYROM σε διεθνείς οργανισμούς.

Όλα αυτά γίνονται, καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής του Φθινοπώρου του NATO στην Ουαλία και εντείνονται οι πιέσεις για το όνομα της χώρας μας.
Το άρθρο της ελληνικής εφημερίδας σημειώνει ότι το ζήτημα της ονομασίας έχει προς το παρόν  τεθεί στο ‘ράφι’, λόγω των πολλαπλών  δραστηριοτήτων  του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Πιθανόν κατά το επόμενο διάστημα να δούμε κάποια έκπληξη, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr