Σκόπια: Ο αρχηγός Στρατού μετέβη στη Σόφια


Ιούνιος 18, 2014.

Σκόπια.

Ο αρχηγός του Επιτελείου, αντιστράτηγος Γκοράνσο Κοτέσκι, μετέβη στη βουλγαρική πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διάσκεψη σχετικά με τους  στρατηγικούς στρατιωτικούς εταίρους (αγγλικά στο κείμενο: Strategic Military Partner Conference), που πραγματοποιείται στη Σόφια.


Στο συνέδριο συμμετέχουν 65 αντιπρόσωποι, αρχηγοί προσωπικού  των στρατών των χωρών του NATO, του Μεσογειακού Διαλόγου, της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας της Κωνσταντινούπολης, παγκόσμιοι εταίροι και ο ανώτερος διοικητής της δομής του NATO.

Στο συνέδριο το οποίο άρχισε χθες στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Βουλγαρίας, παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ έγινε μια αναφορά των σύγχρονων απρόβλεπτων απειλών καθώς τα τρέχοντα διεθνή θέματα με βάση τις προκλήσεις για την ασφάλεια και την περαιτέρω αναβάθμιση των μεγεθών των μελών και των εταίρων στη συμμετοχή τους στην ευρω-ατλαντική ασφάλεια, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συζητήθηκε, επίσης, η ενίσχυση του ρόλου του NATO προς την κατεύθυνση της συνεργασίας με περιφερειακούς εταίρους σε περιοχές κρίσης και η γενικότερη συμβολή στις διεθνείς επιχειρήσεις, η αμοιβαία δια-λειτουργικότητα με εστίαση την οικοδόμηση σεβαστών ικανοτήτων και δυνατοτήτων.

Ο αρχηγός του Στρατού των Σκοπίων- σύμφωνα με το δημοσίευμα- αναμένεται να συναντηθεί με αρκετούς συναδέλφους του από τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr