110 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε λιγότερο από 48 ώρες




Ιούλιος 20, 2014.

Βηθλεέμ. Maan.

 110 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε λιγότερο από 48 ώρες, από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία εισβολή στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στο διάστημα των τελευταίων 12 ημερών στους 339.


Το Σάββατο, 49 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στο παραλιακό έδαφος της Γάζας από το σφυροκόπημα της ισραηλινής αεροπορίας και του ισραηλινού πυροβολικού, ενώ περισσότερα από 60 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας.

Οι τραυματίες κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών ξεπέρασε τους 2.500, σύμφωνα με τις αρχές τη Γάζας.

Σύμφωνα με τον Jeffrey Feltman αρμόδιο για τις πολιτικές υποθέσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, θα μεταβεί στην περιοχή να βοηθήσει τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους «στον τερματισμό της βίας και να βρεθεί μια διέξοδος».

Η Χαμάς προσέφερε μια 10χρονη εκεχειρία στο Ισραήλ, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, με την προϋπόθεση να αρθεί ο επτάχρονος οικονομικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας που έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή- αδυνατώντας παράλληλα να επιτύχει τον δηλωθέντα σκοπό της, την απομάκρυνση της Χαμάς, αλλά το Ισραήλ απέρριψε την προσφορά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τον ισραηλινό σύμμαχό τους να κάνει κάτι περισσότερο για να περιορίσει το υψηλό ποσοστό των νεκρών πολιτών κατά την εισβολή και τον βομβαρδισμό της Γάζας, αλλά υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr