ΟΗΕ: 5.567 νεκροί από την εισβολή του ΙΚΙΛ στο Ιράκ




Ιούλιος 21, 2014.

Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε τον αριθμό των νεκρών στο Ιράκ από τις αρχές του 2014, μια περίοδο που η φονταμενταλιστική τρομοκρατική οργάνωση του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΚΙΛ,  εισήλθε και κατέλαβε περιοχές στο δυτικό Ιράκ.


Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ,  καταγράφηκαν 5.567 θάνατοι από τις αρχές του 2014, με δράστες μέλη του ΙΚΙΛ.

Η έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι από τον Ιανουάριο του ’14, τότε που εισέβαλε η τρομοκρατική οργάνωση στη Φαλούτζα, μέχρι τον Ιούνιο του ιδίου έτους, που το ΙΚΙΛ κατέλαβε τη Μοσούλη, έχασαν τη ζωή τους, 5.567 άνθρωποι και περισσότεροι από 11.000 έχουν τραυματισθεί. 

Στην έκθεση εκφράζεται επίσης η ανησυχία για τις συγκρούσεις που συνεχίζονται που θα έχουν επακόλουθο την αύξηση των νεκρών.

Το Ιράκ υποφέρει από τις συγκρούσεις σε όλη την επικράτειά του από την έλλειψη μιας κεντρικής αρχής που θα είχε τη δυνατότητα συσπείρωσης όλων των ένοπλων ομάδων  και του στρατού, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις διάσπαρτες ομάδες των τρομοκρατών του ΙΚΙΛ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr