Σκληρές μάχες τουρκικού στρατού και Κούρδων Συρίας





Νεκροί: ένας Τούρκος αξιωματικός και έξι στρατιώτες

Ιούλιος 23, 2014

Συρία.

Αυτόπτες μάρτυρες από τα περίχωρα της πόλης  Άιν αλ Αράμπ, των συνόρων με την Τουρκία, ανέφεραν σφοδρές μάχες που διεξήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας που κράτησαν μέχρι το πρωί της Τρίτης.


Πληροφορίες που επικαλούνται τα ‘αραβικά γεγονότα’ [αλ Χαντάθ] αναφέρουν ότι η ένταση δημιουργήθηκε από την πλευρά του τουρκικού στρατού, όταν αρχικά συγκρούσθηκε με κατοίκους του χωριού Άλος, ανατολικά του Άιν αλ Αράμπ, με αποτέλεσμα να εμπλακούν και μονάδες της «Λαϊκής Άμυνας» των Κούρδων της Συρίας και άρχισε μια σφοδρή μάχη μεταξύ Κούρδων και τουρκικού στρατού.

Στην περιοχή παρατηρήθηκαν- αναφέρει το δημοσίευμα- τουρκικά αεροσκάφη καθώς και ασθενοφόρα για τη μεταφορά των τραυματιών Τούρκων στρατιωτών, που ο πραγματικός αριθμός τους δεν είναι γνωστός, αφού τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποσιώπησαν το γεγονός.

Οι Τούρκοι επεδίωξαν να προωθήσουν στο έδαφος της Συρίας ‘μισθοφόρους τζιχαντιστές’ και βρήκαν την αντίδραση των κατοίκων και των ένοπλων Κούρδων στην περιοχή.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι νεκροί είναι ένας Τούρκος αξιωματικός και έξι στρατιώτες, «αλλά η κυβέρνηση δεν αποκάλυψε τον πραγματικό αριθμό των νεκρών».
«Η σύγκρουση ξέσπασε καθώς οι δουλέμποροι προσπάθησαν να περάσουν τα τουρκο-συριακά σύνορα έναν αριθμό τζιχαντιστών στην πόλη Kobanî (όπως λένε οι Κούρδοι την Άιν αλ Αράμπ) και εμποδίστηκαν από τους Κούρδους της περιοχής, τότε επενέβη ο τουρκικός στρατός», γράφει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr