Σκόπια: Ο Σαμαράς είπε ότι η ‘μακεδονική γλώσσα’ εφευρέθηκε από τους κομμουνιστές


Ιούλιος 3, 2014.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει καμία «μακεδονική» γλώσσα, και ότι αυτό το ιδίωμα επινοήθηκε από τους κομμουνιστές, σημειώνει το δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει:


Όταν ρωτήθηκε πως τα Σκόπια θα προχωρήσουν προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αφού το κύριο εμπόδιο είναι η διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα, ο Σαμαράς είπε ότι η αδιαλλαξία είναι ένα κακό σημάδι για ολόκληρο τον κόσμο και επανέλαβε ότι αγνοεί την ύπαρξη μιας «μακεδονικής» γλώσσας.

Η διαδικασία προσχώρησης, δεν πηγαίνει σύμφωνα με κάποιο χρονοδιάγραμμα, αλλά με βάση την αξία της χώρας, επεσήμανε.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις χώρες που σήμερα δεν πληρούν τα κριτήρια, γιατί διαφορετικά τίθεται σε αμφισβήτηση η αξιοπιστία ολόκληρης της  διαδικασίας διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι όταν η αδιαλλαξία αντικαθιστά το διάλογο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην επίλυσή τους. Είναι εξαιρετικά δύσκολα. Αυτή είναι η πολιτική πραγματικότητα σήμερα, είπε και πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε ότι τα Σκόπια επιδεικνύουν μεγάλη αδιαλλαξία και αυτό είναι κακό σημάδι, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Σαμαράς, σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr