Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι έγινε αεροπορική επίθεση από τους Ρώσους στο Ντονέτσκ



Το ουκρανικό πρακτορείο Unian αναφέρει ότι έγινε επίθεση ρωσικών αεροσκαφών, δίχως να παρουσιάζει στοιχεία για τον ισχυρισμό αυτόν


Ιούλιος 15, 2014.

Ο ισχυρισμός έγινε στην ιστοσελίδα του Ντμίτρι Τίμτσουκ στο Facebook, στρατιωτικού εμπειρογνώμονα του Κέντρου Ερευνών της Ουκρανίας, ο οποίος ισχυρισμός πιθανόν να ανήκει σε προπαγανδιστική τακτική της ουκρανικής κυβέρνησης, αφού ο ίδιος στη σελίδα του αναφέρει τον τελευταίο καιρό ότι τα πλήγματα  του ουκρανικού στρατού έχουν γίνει από τους Ρώσους.


Η πληροφορία λέει, ότι έγινε επίθεση από αεροσκάφος στον οικισμό Σνετσνόμι του Ντονέτσκ, καταστράφηκαν κτήρια των πολιτών αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για απώλειες αμάχων.

Ο ίδιος θα δηλώσει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του- κατά την κατάρριψη του ουκρανικού μεταγωγικού AN-26,  δεν είχε απογειωθεί κανένα αεροσκάφος από την περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. «Κατά συνέπεια, θα τονίσει, η επίθεση στο αεροσκάφος δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από τους αυτονομιστές», έγραψε το Τίμτσουκ.

Νωρίτερα, όμως, οι μαχητές και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι η «τρομοκρατική οργάνωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» - δηλαδή, οι πολιτοφύλακες του Ντονέτσκ- φέρεται να έχουν στη διάθεσή τους πολεμικά αεροπλάνα, σημειώνει του ουκρανικό Unian.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από την 14η προς την 15η Ιουλίου, το ουκρανικό πυροβολικό  έβαλε συνέχεια στην πόλη του Λούγκανσκ και στους γύρω οικισμούς καταστρέφοντας κτήρια και οικίες, απολογισμός των θυμάτων δεν αναφέρεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr