Αντίδραση του ΥΠΕΞ Αλβανίας για τη βία κατά των Αλβανών στα Σκόπια


Ιούλιος 4, 2014.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, αντέδρασε για τη βία των αρχών των Σκοπίων προς τους Αλβανούς, αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για τα βίαια επεισόδια  που σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων Αλβανών στα Σκόπια και ζητά από τις αρχές του νοτιοσλαβικού κράτους  και ιδιαίτερα από τα αρμόδια δικαστικά όργανα να εξασφαλίσουν μια δίκαιη δίκη, αμερόληπτη και με βάση τεκμηριωμένων αποδείξεων κατά των έξι Αλβανών, που κατηγορούνται για τη δολοφονία των πέντε ατόμων σλαβικής καταγωγής, το 2012.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις στα Σκόπια, την τιμωρία των έξι πολιτών του νοτιοσλαβικού κράτους, αλβανικής καταγωγής, που κατηγορούνται για τρομοκρατία, το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την ανησυχία του για τη βία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

»Το ΥΠΕΞ καλεί τις αρχές των Σκοπίων και τα αρμόδια δικαστικά όργανα να εξασφαλίσουν μια δίκαιη δίκη, αμερόληπτη και με βάση των αποδεικτικών στοιχείων. Η βία δεν βοηθά στην επίλυση του θέματος και πληγώνει τις διεθνικές σχέσεις και την αρμονία μεταξύ των κοινοτήτων.

»Το ΥΠΕΞ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στα Σκόπια και καλεί  τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ηρεμία», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Shekulli’.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr